N-VA Holsbeek begaan met dierenwelzijn

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Werelddierendag op 4 oktober is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. N-VA Holsbeek grijpt dit moment aan om haar punten rondom dierenwelzijn bekend te maken.

“Nu Vlaanderen met minister Ben Weyts zelf bevoegd is voor dierenwelzijn, willen wij met N-VA Holsbeek hier in onze gemeente verder op toezien”, zegt Jo Vanmechelen, lijsttrekker N-VA Holsbeek. “In Holsbeek kan je nu de Vlaamse huisdiersticker verkrijgen en is er een project van zwerfkattensterilisatie opgestart, maar wij willen nog verder gaan.”

Een actieplan dierenwelzijn

“In onze maatschappij groeit de bezorgdheid over onze omgang met dieren, en terecht”, zegt Anne Grammet, plaats 6 op de lijst. Zij stelt samen met de partij een vijfpuntenplan voorop:

-Schepen van dierenwelzijn

Een doordacht beleid kan enkel gevoerd worden wanneer dierenwelzijn wordt opgenomen binnen de bevoegdheden van een schepen, wat nu al het geval is in 170 gemeenten.

-Aanspreekpunt dierenwelzijn

Binnen de politiezone stellen we een “dierenagent” aan als eerste aanspreekpunt voor inwoners die vragen of klachten hebben met betrekking tot dierenwelzijn.

-Informatiecampagnes op scholen

Bijbrengen van kennis over dieren en respect voor alle levende wezens begint bij de allerkleinsten.

-Inzetten op geluidloos vuurwerk

Iedereen die vuurwerk afsteekt, moet zich toch eens afvragen of die enkele knallen nu echt belangrijker zijn dan het mogelijk verknallen van dierenlevens.

-Oprichten van een dierenasiel

Sinds de sluiting van het asiel van Aarschot kampt onze regio met een opvangtekort. We onderzoeken in samenspraak met onze buurtgemeenten waar we best een dierenasiel oprichten.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans