N-VA betrekt alle Holsbeekse inwoners met 4.400 enquêtes

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De lokale afdeling van N-VA wil voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn programma opstellen dat breed gedragen wordt door de inwoners van Nieuwrode, Sint-Pieters-Rode, Kortrijk-Dutsel en Holsbeek. Het N-VA bestuur rekent daarbij op de hulp van alle burgers , via een uitdagende enquête.

“Als het aan N-VA ligt, krijgen onze inwoners het voor het zeggen. Vooraleer er sprake kan zijn van een burgemeester en zijn opvolger ,willen wij eerst de mening van de burgers horen . Zo kunnen we samen voor verandering zorgen”, zegt lokaal voorzitter Alex Verbinnen.

De komende dagen belanden er 4.400 enquêteformulieren in de postbussen . De enquête kan ook online ingevuld worden via https://holsbeek.n-va.be.

Verscheidene thema’s komen aan bod zoals verkeer, veiligheid, communicatie, sport, jeugd en senioren . Bovendien worden de inwoners ook uitgenodigd om zelf eens de burgemeesterssjerp aan te trekken, met de vraag welk probleem ze onmiddellijk willen aanpakken en op welke manier.

“De resultaten zullen ons inspireren bij de definitieve opmaak van ons programma”, zeggen bestuursleden Jo Vanmechelen en Sabine Wyns. “We willen de vinger aan de pols houden van de bevolking, te weten komen waarover ze tevreden zijn en wat volgens hen beter kan. Eind dit jaar communiceren we de uitkomst. Volgend jaar trekken we de straat op en organiseren we aperitiefgesprekken in alle vier de deelgemeenten waarbij de resultaten besproken worden.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans