Mysterie rond ‘zandbak’ op Grote Markt opgelost

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
1,061 Views
door Kirsten Bosmans

Het mysterie rond de ‘zandbak’ op de Grote Markt is opgelost. Het blijkt te gaan om een tijdelijke speeltuin. Die kondigt de Buitenspeeldag op woensdag 19 april aan.

De zandbak werd de voorbije dagen druk besproken op de sociale media. Verschillende gemeenteraadsleden vroegen zich luidop af waar het zand vandaan kwam en welk nut het had. Lies Corneillie van Groen wreef zich tevreden in de handen. “Een zandbak op de Grote Markt? Dat voorstel heeft Groen in 2014 al gedaan!”

Schepen Dirk Vansina schiep uiteindelijk duidelijkheid. Hij liet weten dat het niet om een gewone zandbak gaat, maar om een tijdelijk speeltuintje. Dat werd opgebouwd naar aanleiding van de Buitenspeeldag op woensdag 19 april. Het is al het tweede jaar dat de stad een pop-upspeeltuin bouwt. Vorig jaar deed ze dat op het Martelarenplein.

Op de Grote Markt werden drie toestellen opgebouwd: een klimtuig, kinderhuisje met glijbaan en een zandtafel. Ze blijven staan tot 2 mei, daarna verhuizen ze naar de Tervuursevest, waar ze de bestaande, verouderde toestellen zullen vervangen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans