Mount Oberon sluit zijn deuren

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
214 Views
door Kirsten Bosmans

Mount Oberon, de omni-channel pionier met concept store in Herent, sluit in het voorjaar 2017 zijn deuren. Tenzij de retailer een overeenkomst kan sluiten met een grote partner, leggen ze na 7 jaar de boeken neer.

“Als kleine KMO zijn de uitdagingen te groot geworden”, zegt zaakvoerder Steven Decerf. “Daarom zijn we recent gestart met een totale uitverkoop.”

Uniek concept

In 2010 startte de bekende casual fashion retailer als webshop. Jaar na jaar steeg hun online verkoop. In 2013 openden ze een unieke en vooruitstrevende concept store in Herent. Mount Oberon onderscheidde zich niet alleen met zijn huiselijke inkleding, maar was ook bijzonder op vlak van technologie.

Omni-channel winkelen

Een digitaal kiosksysteem zorgde voor een link tussen off- en online winkelbeleving. Via deze kiosk kon je de stock van een bepaald product checken en ook zoeken naar speciale maten of kleuren. Deze link tussen de webshop en de fysieke winkel was een handig snufje, maar ook evident om de doelgroep maximaal te kunnen bedienen. Met als resultaat dat Mount Oberon niet zomaar een shop was, maar een solide online omgeving gecombineerd met een serene fysieke winkelomgeving waarin beleving centraal stond.

Sluiting

Zelfs met een specifiek concept en geavanceerde knowhow is het niet gemakkelijk om een merk als Mount Oberon blijvend te laten groeien. Ondanks vele erkenningen, prijzen en tevreden klanten in binnen- en buitenland werd toch het besluit genomen om de activiteiten stop te zetten. Tenzij er een overeenkomst wordt gesloten met een grotere partner die interesse heeft in het unieke concept sluit de winkel in het voorjaar van 2017.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans