Motard levensgevaarlijk gewond bij ongeval

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een 35-jarige motorrijder uit Leuven raakte zaterdagnamiddag op de Sint-Jansbergsesteenweg in Heverlee levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval. De man was in een bocht met zijn motorfiets op het baanvak van het tegenliggend verkeer terecht gekomen en knalde daar tegen een tegenligger.

Door de zware klap werden de motor en zijn bestuurder verschillende meters verder geslingerd. Ze kwamen in een tuin naast de weg terecht. De motorfiets was herleid tot schroot en de brokstukken lagen verspreid over tientallen meters. De motard was zwaargewond. Het slachtoffer werd overgebracht naar het UZ Gasthuisberg en werd er geopereerd. Zijn toestand is kritiek. De 27-jarige bestuurster van de auto waarmee de motorrijder in aanrijding kwam en haar passagier bleven ongedeerd. De vrouw was wel in shock en werd overgebracht naar het Heilig Hartziekenhuis, maar mocht daar al weer snel weg.

De rijbaan werd gedurende een paar uur afgesloten voor de vaststellingen van het ongeval. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. Nadat de sleepdienst de motorfiets en de wagen van de rijbaan hadden verwijderd, reinigde de brandweer het wegdek zodat het verkeer weer door kon. Er werd een bloedstaal afgenomen van de motorrijder om na te gaan of hij onder invloed van alcohol of drugs was. De bestuurster van de wagen legde een negatieve test af.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer