Moet Albert Heijn aan de Vaart sluiten door fusie met Delhaize?

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

Albert Heijn opende in april 2015 zijn eerste winkel in het Leuvense, meer bepaald op het Engels Plein. Als gevolg van de fusie tussen Ahold en Delhaize worden acht vestigingen van Albert Heijn met sluiting bedreigd, zo besliste de Belgische mededingingsautoriteit als voorwaarde voor de fusie. De winkels in Leuven en Boortmeerbeek horen bij diegenen die verkocht moeten worden. Vierhonderd jobs zouden hierdoor op de tocht staan.

Door de fusie zouden de winkels van Delhaize en Ahold te sterk aanwezig zijn op de markt in sommige regio’s. Beide shops hebben een behoorlijke omzet, maar dat blijkt slechts een detail te zijn. Ook bij Delhaize zouden mogelijk vestigingen de deuren moeten sluiten, al is daar nog geen duidelijkheid over op dit moment. Het rapport van de Belgische mededingingsautoriteit is een ‘voorlopig rapport’ maar al midden maart moet er een definitieve beslissing worden genomen.

Het Leuvense stadsbestuur hoopt dat Albert Heijn het warenhuis kan verkopen aan een concurrent. Een ander soort winkel zou minder nuttig zijn voor de bewoners van de Vaartkom.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens