Modellen defileren op bussen van De Lijn

Liefst Leuven banner nieuwsbrief
Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Met een modeshow op de bus in het centrum van Leuven zetten De Lijn en Liefst Leuven de Herfstshopping op 30 september en 1 oktober extra in de kijker. Modellen zullen pendelen tussen het station van Leuven en het Rector De Somerplein. In de Diestsestraat zullen ze defileren op een echte catwalk. Daar kunnen reizigers aan de stand van De Lijn een etentje voor twee personen winnen. Uitzonderlijk kunnen ze het hele weekend lang gebruik maken van het voordelige winkelbiljet, naast de P+Bus parkeerformule.

Modeshow op de bus

Op zaterdag 30 september zullen enkele modellen tussen 13 en 14.30 uur een modeshow opvoeren op de bus tussen Leuven station en het Rector De Somerplein. Van daar gaat het richting Diestsestraat waar de modellen defileren op een rode loper. Nog op de Diestsestraat kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een wedstrijd van De Lijn waarbij ze kans maken op een etentje voor twee personen. Meedoen kan tussen 13 en 17 uur.

Winkelbiljet ook op zondag

De Herfstshopping is vanuit heel wat rand- en deelgemeenten makkelijk en duurzaam bereikbaar met de bussen van De Lijn. Reizigers kunnen het hele weekend lang gebruik maken van het voordelige Winkelbiljet van 2 euro op alle rechtstreekse lijnen naar Leuven. Reizigers kunnen het biljet aankopen bij de chauffeur en stappen af aan één van de haltes in het centrum van Leuven. Het biljet is geldig voor 1 heen- en terugverplaatsing en moet bij elke opstap ontwaard worden. Het biljet is uitzonderlijk ook te koop op zondag.

P+Bus Parkeerformule

Voor wie zijn auto achterlaat op één van de deelnemende parkings is er de P+Bus parkeerformule. Op vertoon van je parkeerticket geeft de buschauffeur een gratis heen- en terugbiljet voor alle inzittenden van de wagen.  Dit biljet moet steeds gevraagd worden aan de chauffeur om een geldig vervoerbewijs op zak te hebben.

Gratis winkelpendel op zaterdag

Op zaterdag kunnen winkelaars hun auto ook gratis achterlaten op randparking Wetenschapspark Arenberg. Een – eveneens gratis – pendelbus verbindt deze parking om de 10 minuten met de halte Dirk Boutslaan in het centrum van de stad, en dat tussen 10 en 19 uur. De bus rijdt dankzij de steun van de stad Leuven.

Reizigers kunnen terecht op www.delijn.be/leuven voor meer informatie over de bussen tijdens het Herfstshoppingweekend.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans