Minstens negen inbraken in Leuvense

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Inbrekers waren het voorbije weekend minstens negen keer actief en dit vooral in Heverlee en in Leuven. Het ging om vier effectieve inbraken en vijf pogingen tot inbraak.

Uit een huis in de Voervalleilaan in Heverlee verdwenen, juwelen, een tablet en 200 euro cash geld. De voordeur werd geforceerd en de ganse woning werd doorzocht. Het gerechtelijk labo werd verwittigd voor sporenonderzoek. Een inbraak in de Escorialaan in Leuven kon verijdeld worden door een alerte buurman. Deze zag hoe twee jonge onbekende mannen door de straat wandelden en bijzonder veel oog hadden voor alle woningen. Hij vertrouwde het zaakje niet en hield de twee in het oog. Toen ze naar de achterzijde van de woning van zijn buren wandelden, riep hij op de jongeren, waarop deze het op een lopen zetten.

Ook de winkel Leuven Leisure in de Tiensestraat in Leuven kreeg ongewenste bezoekers over de vloer in de nacht van vrijdag op zaterdag. De voordeur werd geforceerd. De verdachte ging aan de haal met ongeveer 1600 euro uit de kassa.

De eigenaar van een kelderberging in een appartementsgebouw op de Tervuursevest in Heverlee ontdekte zaterdagochtend dat er ingebroken werd in zijn berging. De deur van de berging werd geforceerd. De dader ging aan de haal met twee elektrische zagen. Ook op de Tiensesteenweg in Leuven werd ingebroken. Het keukenraam werd geforceerd en werd teruggevonden in de keuken. De volledige woning werd doorzocht. De verdachte liet heel wat wanorde na, maar er werd niets gestolen.

De bewoner van een huis in de Hogestraat in Leuven belde de politie zaterdagmiddag op met de melding dat ze getracht hadden in te breken. Hij had duidelijke braakschade aan zijn voordeur, doch de verdachten zijn niet binnen geraakt. Bij een buurtonderzoek werd bij nog drie andere woningen in de Hogestraat en een huis in de Wijnpersstraat braakschade vastgesteld aan de voordeuren. Bij geen van de slachtoffers werd effectief ingebroken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer