Minister Weyts verlaagt vakantiedrempels in Vlaams-Brabant

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Minister van Toerisme Ben Weyts investeert bijna € 85.000 in vijf vakantieverblijven in Vlaams-Brabant en Brussel. Dankzij die gerichte steun kunnen uitbaters hun verblijf gezinsvriendelijker en toegankelijker maken voor een breed publiek. “Ook mensen met een klein budget of mensen met een beperking moeten op vakantie kunnen gaan in Vlaams-Brabant”, zegt Weyts. “Ik wil vakantie binnen het bereik van élke Vlaming brengen.” In Oost-Brabant gaat de steun naar projecten in Wijgmaal, Landen en Langdorp.

Vakantie is nog niet voor elke Vlaming vanzelfsprekend. Mensen met een beperking of een beperkt budget stuiten bij het maken van vakantieplannen nog vaak op drempels. “Iedereen heeft recht op vakantie”, meent Weyts. Veel vakantieverblijven hebben aanpassingen nodig om toegankelijk te worden voor een breder publiek. “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen een gerichte impuls”, vervolgt Wuyts.

Er zal 83.245 euro in vijf vakantieverblijven in Vlaams-Brabant en Brussel worden geïnvesteerd, die een breder publiek willen bedienen. Zo zal Domein Schilderhof in Landen een transformatie krijgen na grote toegankelijkheidswerken voor mensen met een beperking, gepaard gaand met een grondige renovatie en isolatie. Dit ter waarde van 43.672 euro. Bij de Goorheem in Langdorp zal 4.000 euro geïnvesteerd worden ten voordele van modernisering en brandveiligheid. ’t Kasteeltje in Wijgmaal zal ongeveer 4.000 euro ontvangen, eveneens ter modernisering.

De investeringen hebben een dubbel doel. Mensen met een beperkt budget of een specifieke zorgnood krijgen een ruimer verblijfaanbod in Vlaams-Brabant, wat vakantie voor meer mensen betaalbaar en haalbaar maakt. Vlaams-Brabantse toeristische ondernemers krijgen dan weer de kans om op termijn een veel bredere markt te bedienen, wat de toeristische sector nog meer toekomst geeft.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer