Minder bussen op Grote Markt

Bart Mertens
3 jaar geleden
door Bart Mertens

De Lijn is bereid om minder bussen over de Grote Markt in Leuven te laten rijden. Deze week maakt de vervoersmaatschappij samen met de stad Leuven bekend welke maatregelen er worden genomen in de nabije toekomst.

Minder bussen op de Grote Markt…zowat elke politieke partij in Leuven is het eens over die maatregel om het historisch hart van de stad op te waarderen. Zo liet oppositiepartij Open Vld laatst nog optekenen dat het plein best ‘busvrij’ zou worden in de toekomst om de Grote Markt de kans te geven uit te groeien tot een echt horecaplein. Op die manier zou de Grote Markt ook een toeristische trekpleister kunnen worden die naam waardig volgens Open Vld. “De parel van Leuven”, aldus Nico Vidal van Open Vld.

Ook de andere partijen zien een Grote Markt zonder of minstens met minder busvervoer wel zitten. Het Leuvense stadsbestuur is momenteel in gesprek met De Lijn over toekomstige maatregelen. Schepen Carl Devlies (CD&V) bevestigde eerder al dat de bussen op de grote verkeersassen in de stad maximum 30 km/uur zullen rijden in de nabije toekomst. Nu zou de schepen ook de bevestiging hebben gekregen van De Lijn dat men bereid is om dagelijks een vijftigtal bussen minder over de Grote Markt te sturen. Deze week worden er meer details bekendgemaakt over de plannen van de stad Leuven en De Lijn.

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens