Milk Inc op Beleuvenissen

Schepen Dirk Vansina (CD&V) heeft met enige trots het programma van Beleuvenissen 2013 voorgesteld. Met namen zoals Urban Trad, Natalia en Milk Inc belooft het alweer vier vrijdagen groot feest te worden in Leuven.

Beleuvenissen is een vaste waarde op de Leuvense festivalkalender. De voorbije jaren wisten de organisatoren telkens met een mooie affiche uit te pakken en dit jaar is dat niet anders. Het is dan ook de 25ste editie, een feesteditie uiteraard. “Beleuvenissen voorstellen hoeft niet. Vier vrijdagavonden, gezellige en goede muziek voor een breed publiek”, zegt schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V). “Mensen komen tijdens Beleuvenissen graag een terrasje doen, iets eten, genieten van de stad en van de muziek. Meer moet dat niet zijn, meer willen we ook niet zijn. Het blijft een succesformule.”

Nieuw thema

Naar goede gewoonte staan er vier muzikale thema’s op het programma. Twee vrijdagen wijken dit jaar af van de traditionele invulling. “Naast Folk en Special brengen we The Best of 25 jaar en Franse chanson”, aldus schepen Vansina. “Uiteraard heeft elke vrijdag een topper. “Op Folk is de klepper van formaat Urban Trad. Special wordt ingevuld door artiesten zoals Natalia, Eva De Roovere en Brahim. Best of 25 jaar pakt dan weer uit met Milk Inc, Raymond van het Groenewoud en Buscemi. Voor de Franse chanson hebben we Gerard Lenorman (“ballade des gens heureux”) en Jo Lemaire. Franse chanson is trouwens ver van passé. De laatste tijd wordt er weer meer Franse chanson  op de radio gedraaid. Dit jaar zijn we er in geslaagd om het strafste programma ooit aan te bieden met toppers op elk van de 4 vrijdagen. Allemaal gratis.” (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel