Met PLEK heeft Mechelsestraat nieuwe troefkaart

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Twee rasechte Leuvensen openden recentelijk in de Mechelsestraat 121 in Leuven: Pop-up PLEK ‘the Gift Edition’. Tijdens de volledige maand december kan je er terecht voor originele binnenhuisdecoratie en geschenkjes voor het eindejaar. Vanaf februari vervalt de ‘stempel’ van pop-up en wordt het een volwaardige interieurwinkel waar je ook terecht kan om te knutselen of om een kop koffie binnen te trekken.

Wat kan je er zoal vinden? “PLEK is een binnenhuisshop waar je betaalbare en eerlijke meubeltjes kan vinden die je elders al hebt gezocht maar niet gevonden. Zoals daar zijn woonaccessoires, textiel, keramiek, verlichting, juwelen, gadgets en kinderspullen. Ethisch en esthetische spulletjes onder één dak”, weet mede-eigenares Laura Wielockx (31). “PLEK is ook een doe-het-zelf-atelier waar je interieurpakketten kan uitpakken, ineen boksen en pimpen. Een creatieve hoek waar de doe-het-zelver van 0 tot 99 het kan maken. PLEK voorziet de juiste tools, materialen en handleiding”, vult Barbra Daemen (33) aan.

Vaste waarde

De pop-up is een maand open, tot en met 30 december. “Daarna volgen er nog wat extra renovatiewerken en gaan we definitief open”, klinkt het bij de fiere dames. “Vanaf februari toveren we de pop-up om in een gezellige decoratiewinkel met koffiebar en een doe-het-zelfhoek. Het is de bedoeling om een vaste waarde te worden in dit gedeelte van de Mechelsestraat.”

Studiegenoten

Alhoewel de twee vrouwen hun roots in Leuven hebben, kennen ze mekaar vooral van hun hogere studies communicatie. “We doorliepen samen de twee laatste jaren aan de hogeschool in Mechelen. Daarna verloren we elkaar een beetje uit het oog. Na tien jaar liepen we elkaar eerder toevallig opnieuw tegen het lijf. We speelden allebei met het idee om een eigen winkel uit de grond te stampen. Het was duidelijk dat we met interieur op dezelfde lijn zaten”, aldus Laura Wielockx. Het interieurbloed stroomt dan ook bij beide dames door de familie. “Mijn moeder en broer zijn tot op de dag van vandaag nog altijd interieurarchitecten bij Krea-line. Bij Laura is het de grootmoeder die jarenlang een binnenhuisdecoratiewinkel uitbaatte”, vertelt Barbra Daemen.

De pop-up in de Mechelsestraat 121 is tot en met 30 december, telkens van dinsdag tot zaterdag geopend. Er zijn ook twee koopzondagen op 11 en 18 december. De pop-up is open van 10 tot 18 uur. Vanaf februari wordt het een volwaardige winkel met binnenhuisinrichting, koffiebar en doe-het-zelfpakketten. Meer info valt te vinden op facebook.com/plekshop

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer