Mertens Schoenen viert 290ste verjaardag

Bart Mertens
1 jaar geleden
door Bart Mertens

Voor zover bekend is Mertens Schoenen in de Mechelsestraat in Leuven de oudste schoenenwinkel van het land en dat willen uitbaters Erik Meulemans en Isabelle Mertens dit jaar extra in de verf zetten. De zaak bestaat immers exact 290 jaar. “We lanceren een heel bijzondere schoen, zowel voor vrouwen als voor mannen”, klinkt het fier.

Het begon allemaal met Christoffel Mertens in de 18e eeuw en acht generaties later is Mertens Schoenen nog steeds een begrip tot ver buiten Leuven. De schoenenwinkel zou de oudste van ons land zijn met liefst 290 jaar op de teller. Voor de huidige uitbaters, Erik Meulemans en Isabelle Mertens, is dat meer dan reden genoeg om werk te maken van een bijzonder feestjaar. “Reeds acht generaties is de naam ‘Mertens’ een begrip in Leuven en ver daarbuiten als het over schoenen gaat. Al 290 jaar brengen we elk seizoen een enorme keuze aan draagbare betaalbare mode voor dames en heren. Op de grootste internationale schoenbeurzen van Düsseldorf, Amsterdam, Berlijn en Milaan en op de Brusselse Trade Mart worden de beste merken geselecteerd. Zo staat er elk seizoen een zeer gevarieerde collectie met de nieuwste trends in onze winkels. Met onze enorme keuze in kwaliteitsschoenen, gekoppeld aan een onovertroffen service, kunnen we al vele jaren rekenen op tevreden klanten. Bovendien beschikken we sinds september 2015 ook over de Authorized Shop Van Bommel. En zopas hebben we onze nieuwe webshop gelanceerd. Onze zaak is misschien wel al oud maar we gaan wel mee met onze tijd”, vertelt Erik Meulemans.

Om het feestjaar extra in de verf te zetten, leggen Erik en Isabelle hun klanten extra in de watten. “We hebben de winkel versierd met oude foto’s zodat onze klanten kunnen zien welke evolutie de zaak heeft doorgemaakt in al die jaren”, klinkt het fier. “Heel bijzonder zijn onze speciale ontwerpen die we speciaal voor dit feestjaar lieten maken. Voor de vrouwen hebben we een sneaker met daarop de beroemde oude foto die we ook gebruiken op onze winkelzakken. Voor de heren is er dan weer een lederen schoen met daarin de profielen van enkele Leuvense monumenten. Van Fonske tot het historische stadhuis…Het zijn unieke schoenen. Schepen Carl Devlies was de eerste om een paar aan te schaffen want hij is net zoals ons bijzonder fier dat de oudste schoenenwinkel in de Mechelsestraat in Leuven is gevestigd.” Meer info: www.mertensschoenen.be

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens