Meer overnachtingen in Leuven

De Leuvense hotels hebben een goed jaar 2014 achter de rug. Dat blijkt uit de overnachtingcijfers die Toerisme Vlaanderen vrijgaf. Het aantal overnachtingen steeg ten opzichte van 2013 met bijna 4% tot 432.336 overnachtingen, bijna 16.000 meer dan het jaar voordien. In 2010 werden nog 267.000 overnachtingen genoteerd. Toeristisch Leuven ondergaat dus een sterke boost. 

Volgens het Leuvens stadsbestuur is dit het gevolg van de volgehouden inspanningen van Toerisme Leuven om de kunststad te promoten en het toeristisch aanbod te vergroten : het bierweekend, Wintertijd, de Vesaliustentoonstelling, de openstelling van de toren van de universiteitsbibliotheek. Ook de inspanningen van Meeting Leuven om het congrestoerisme in onze stad te promoten, zouden lonen.

Leuven is het populairst bij Belgen maar 60% van de overnachtingen wordt door buitenlanders geboekt: Nederlanders, Britten en Duitsers. Ook Amerikanen zijn vaste klant bij de universiteitstad met zo’n 16.000 overnachtingen.

Leuven wil op dit elan verder gaan. De stad Leuven en de provincie Vlaams-Brabant ondertekenden recent een samenwerkingsovereenkomst om budgetten samen te leggen en gezamenlijk promotie te maken : Leuven als de kunststad en als toegangspoort tot de provincie Vlaams-Brabant. Samen zullen ze toeristische producten ontwikkelen rond de thema’s bier, innovatie, fietstoerisme en Wereldoorlog 1.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel