Massaal afscheid van Serge Baillieu (53)

Bart Mertens
2 jaar geleden
10,874 Views
door Bart Mertens

Vele honderden vrienden en familieleden hebben gisteren in rouwcentrum Pues in Herent afscheid genomen van Serge Baillieu uit Haasrode. Serge kwam op 19 september om het leven in Zuid-Afrika bij een dramatisch motorongeval.

De plotse dood van Serge Baillieu op 19 september na een motorongeval in Zuid-Afrika liet niemand onbetuigd in onze regio. Serge was dan ook een bekend en graag gezien figuur. Vele honderden mensen –Pues moest ook de tweede verdieping openen- waren getuige van een pakkende afscheidsplechtigheid met veel woorden van troost en herinnering.

Begrafenis Serge Baillieu in Winksele (tekst Bart).

Serge Baillieu.

Zo nam dochter Marysa afscheid met de volgende woorden. “Je was mijn beste vriend. Niets was je teveel en je gaf me rust in het leven. Niemand kon zoals jij Marie tegen me zeggen…Je blijft mijn held, mijn teddybeer.” Zoon Kjelle beloofde zijn best te doen om zijn vader te evenaren. “Wat ben ik fier jouw zoon te zijn”, klonk het. Maggy, de vrouw van Serge, had ook mooie woorden voor de man waarmee ze 30 jaar lang het leven deelde. “In onze kinderen zie ik jou. Daar zal ik moed en kracht uit putten om verder te gaan in het leven. Zolang ik leef, leef jij mee.”Het meest emotionele moment vond plaats na de plechtigheid. De motorrijders van RoadHouse Classics uit Heusden-Zolder, het café waar Serge medevennoot was, vormden een erehaag met hun motoren. De familie toonde zich aangedaan en bedankte de vrienden van Serge met een welgemeend applaus voor de motorrijders. Leuven en omstreken verloor met Serge ongetwijfeld één van haar gangmakers. Of zoals de mannen van de kaartclub het omschreven: “Serge laat een groot gat achter, in volume en in geluid maar vooral in vriendschap.”

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens