Marktrock: 45.000 bezoekers op twee dagen tijd

Tijdens de eerste twee dagen van Marktrock telde de politie 40 tot 45.000 bezoekers. Beide dagen gingen rustig van start. Pas laat op de avond kwam de publieksstroom goed op gang. Er werden geen incidenten genoteerd waar een politietussenkomst nodig was. De fietsendienst haalde 19 foutgestalde fietsen op. De fietsenstallingen stonden trouwens opvallend vol. Het aantal getakelde voertuigen bedroeg 51.

Vrijdagavond was de avond al ver gevorderd toen het publiek toekwam. Uiteindelijk raakte de Oude Markt nog gezellig vol, maar afsluiten van de markt was helemaal niet nodig. In totaal telde de politie op vrijdagavond 18.000 bezoekers. De fietsendienst haalde 15 foutgestalde fietsen weg op het parcours. En de verkeerspolitie takelde 23 Belgische en 2 buitenlandse bestuurders die hun wagen foutief en hinderlijk hadden geparkeerd op de evacuatieroutes. 87 andere bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze niet-reglementair geparkeerd stonden. Het Rode Kruis moest 8 mensen verzorgen, allemaal zonder veel erg. De brandweer moest voor een tussenkomst naar de Parijsstraat omdat er een gasgeur werd waargenomen. Dat bleek uiteindelijk het gevolg te zijn van een defect aan een diepvriezer.

Zaterdag een zelfde beeld, namelijk een festival dat rustig op gang kwam. Tegen de avond liep de Oude Markt aardig vol, maar ook nu moest de markt geen enkele keer worden afgesloten wegens overvol. De politie raamt het aantal bezoekers op zaterdag op ruim 25.000. De fietsendienst haalde 2 foutgestalde fietsen weg. De verkeerspolitie takelde 25 Belgische en 1 buitenlandse wagen in de evacuatiezones. Verder werden 107 processen-verbaal uitgeschreven voor foutparkeerders. Het Rode Kruis kreeg 27 personen over de vloer. De brandweer moest in de Drie Engelenberg een loshangende dakgootbedekking verwijderen. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel