Marco Beasley in primeur in Leuven

Liefhebbers van prachtige Italiaanse muziek kruisen best zaterdag 4 mei aan hun agenda. Dan komt publiekslieveling Marco Beasley opnieuw naar Leuven. Twee jaar geleden gaf de Italiaanse tenor voor het eerst een concert in Leuven. Dit jaar keert hij terug om, samen met de musici van zijn ensemble Accordone, zijn nieuwe cd ‘Storie di Napoli’ voor te stellen. Leuven krijgt de eer gaststad te zijn voor de Belgische première van dit concert!
 

 

Beasley en zijn ensemble zijn graag geziene gasten op binnen- en buitenlandse concertpodia. Ze traden al meermaals op voor het Festival van Vlaanderen, op het Festival voor Oude Muziek enzovoort. Recent waren ze ook te zien aan de andere kant van de wereld, tot in Australië toe. Met zijn uniek en natuurlijk stemgeluid weet Beasley zijn toehoorders op een onnavolgbare manier te verleiden. Wie eenmaal van hem genoten heeft, laat hem nooit meer los. Beasley, zoon van een Engelse vader en een Napolitaanse moeder, keert met zijn nieuw programma terug naar zijn eigen muzikale roots. 

Marco Beasley komt met veel plezier naar Leuven terug, op uitnodiging van Stéphane Godfroid en Katrien Verstraete, grote fans van Beasley & Accordone. Ze leerden Marco toevallig kennen via goede klanten van hun wijn- en antiekzaak Convento in de Mechelsestraat. ‘Twee jaar geleden stroomde de Sint-Geertruikerk helemaal vol voor Marco & co. Het was een onvergetelijk concert, ook voor de muzikanten. Het smaakte dus naar meer. We zijn natuurlijk erg fier dat we in Leuven de Belgische première kunnen organiseren van de nieuwe cd van Marco Beasley & Accordone’, zeggen organisatoren Verstraete en Godfroid.

Alle informatie is te vinden op:

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel