Mannen van ‘76 hebben eigen munt

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
129 Views
door Kirsten Bosmans

De mannen van het jaar 1976 pakken uit met een eigen munt. In hun Abrahamsjaar organiseert de vereniging immers heel wat activiteiten en op die evenementen zal de munt worden gebruikt als betaalmiddel.

“Handig, maar de munt is meteen ook een mooi aandenken. Een mogelijkheid om deze unieke munt te bemachtigen zal nu zaterdag 24 juni tijdens De Langste Dag zijn aan onze drankstand op de Grote Markt. En uiteraard ook tijdens de Jaarmarkt op maandag 4 september op het Rector De Somerplein”, zegt Werner Van Herck van de Mannen van 1976.

Al meer dan 100 jaar verenigen mannen van hetzelfde geboortejaar zich in Leuven en tellen ze af tot hun Abrahamsjaar. Daarbij dragen ze waarden als vriendschap, solidariteit en engagement hoog in het vaandel. De Jaartallentraditie is typisch voor Leuven en een unicum in Europa. Het jaartallenleven van Leuven is opgenomen op de representatieve lijst voor Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid van de UNESCO en op de lijst voor Immaterieel Cultureel Erfgoed Vlaanderen.

Meer info: www.jaartallen.be

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans