Man, vrouw en kind bevangen door rook woningbrand

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bij de brand van een leegstaande woning op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo raakten drie personen zondagochtend licht bevangen door de rook. Een 30-jarige man zonder verblijfspapieren, een 18-jarige vrouw en een tweejarig kind werden overgebracht naar het ziekenhuis voor controle.

Ze mochten alle drie zondag het ziekenhuis verlaten. De 18-jarige en het kindje na een check-up,  de dertigjarige na enkele uren in observatie. Hij was na het uitbreken van de brand verdwaasd aangetroffen in de brandende woning. Hij werd er door de brandweer uitgehaald. De man had een kooitje met daarin twee vogeltjes bij zich. Hij zou al een tijdje illegaal in het verlaten huis verblijven. De twee andere slachtoffers wonen legaal in het pand rechts naast het uitgebrande huis.

Hoe de brand is ontstaan zal moeten blijken uit het onderzoek van de branddeskundige die door het parket ter plaatse werd gestuurd. Mogelijks heeft een campingvuurtje dat werd gebruikt door de bewoners om zich warm te houden vuur gevat. In elk geval ontstond het vuur op de bovenverdieping om uiteindelijk het dak volledig in vlammen te doen opgaan. Enkele uren na de brand werd het pand voor de zekerheid nog eens gecontroleerd door brandweer en politie. Toen werd nog een levend konijntje van onder het puin gehaald. Het dier werd overgebracht naar het politiecommissariaat waar het eten en drinken kreeg en kon bekomen van de stresserende gebeurtenissen.

De dertiger zonder verblijfspapieren die in het huis werd aangetroffen, kreeg een bevel om het grondgebied te verlaten en wordt tot zijn uitwijzing opgesloten in de gesloten instelling 127 bis in Steenokkerzeel.

De uitgebrande woning en het leegstaand pand links daarvan, waaraan ook enige schade was, werden op bevel van de brandweer afgesloten. De technische dienst van de stad barricadeerde zowel de voor- als de achterkant van beide woningen, die alle twee duidelijk werden gebruikt door onbekenden die er illegaal verbleven. In beide panden werden onder andere matrassen aangetroffen die wijzen op regelmatige bewoning.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer