Man voor onderzoeksrechter op verdenking van diefstal aanhangwagens

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
317 Views
door Kirsten Bosmans

De lokale politie van de zone Dijleland arresteerde afgelopen dinsdag een 20-jarige man uit Kortenberg die verdacht wordt van verschillende diefstallen, van onder meer aanhangwagens.

Een echtpaar uit Bertem merkte op 31 juli 2015 op dat hun aanhangwagen was gestolen. Op de aanhangwagen stonden eveneens een oud grasmachine en een oude diepvriezer. Dezelfde dag zag het koppel op een tweedehandssite dat er een gelijkende aanhangwagen te koop werd aangeboden door een man in Kortenberg. Een paar dagen later dook hun aanhangwagen opnieuw op de site op. Deze keer werd hij door een andere verkoper te Merelbeke aangeboden. Deze leidde hen echter opnieuw naar de man uit Kortenberg.

Bij een huiszoeking op het adres van de verdachte te Kortenberg vond de politie de gestolen grasmachine terug. Bovendien vond men ter plaatse een reproductieplaat van een andere gestolen aanhangwagen én nog twee aanhangwagens die te koop werd aangeboden. De eigenaar van de reproductieplaat en de bijhorende aanhangwagen, die te koop stond, werd opgespoord en vertelde dat zijn aanhangwagen die dag was ontvreemd.

De 20-jarige verdachte uit Kortenberg werd gearresteerd en voor de onderzoeksrechter te Leuven geleid. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden.

De man zou in verband kunnen gebracht worden met nog andere feiten van diefstal en diefstal braak die ondertussen worden onderzocht. Er wordt eveneens onderzocht of hij in verband zou kunnen gebracht worden met nog andere feiten van diefstal. De recherche van PZ Dijleland voert het onderzoek.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans