Man gijzelde ex en kind

Voor een 25-jarige man uit Asse is dinsdag op de Leuvense strafrechtbank twaalf maanden cel, waarvan de helft met uitstel over vijf jaar, en 600 euro boete gevorderd. Hij werd ervan beticht om zijn vriendin en hun éénjarig zoontje in de nacht van 27 op 28 mei 2013 te hebben gevangen gehouden in hun flat in de Vaartstraat in Leuven. Een interventiesquadron van de politie kwam tussen, toen ze de woning betraden hield hij het plat van zijn mes tegen de keel van zijn ex.

In de nacht van 14 op 15 oktober 2012 waren beiden betrokkenen niet meer samen. De twintiger zou haar die nacht geslagen hebben. Hij verlangde kort voordien seks van haar, gezien ze kort voordien was bevallen ging ze daar niet op in. Hij besloot gebruik te maken van de diensten van een prostitué. Toen zijn vriendin hier achter kwam, was de relatie ten dode opgeschreven. In de nacht van 21 op 22 mei 2013 gebruikte hij geweld toen zijn ex stopte met hun relatietherapie. In de nacht van 27 op 28 mei ging hij door het lint omdat hij een aangetekende brief kreeg om voor de rechtbank te verschijnen omtrent de voogdijschap van hun zoon. Hij wou in dialoog gaan maar dat draaide “verkeerd” uit. N.D.C. gijzelde die avond rond middernacht zijn vriendin en hun kind een uur. Uiteindelijk gaf hij zich over, hij had haar tijdens dat uur opgesloten in haar slaapkamer met hun kind en haar gsm afgenomen. Hij zou haar bij de keel hebben genomen om haar twee à drie keer te wurgen, hij had ze ook geslagen. De straat in het  Leuvense centrum werd een tijdje afgesloten voor alle verkeer als gevolg van het voorval. Toen de politie binnenstormde, hield hij een mes tegen haar keel, naar eigen zeggen niet om haar te kwetsen maar om de politie op afstand te houden.
 
“Ik besef dat het geen normale reactie was. Ik had niet de intentie om mijn zoon gevangen te houden of te kwetsen”, sprak beklaagde waarna hij enkel het gevangen houden van zijn ex en zijn kind betwistte. Het openbaar ministerie vroeg twaalf maanden cel waarvan de helft met uitstel op voorwaarde dat hij geen contact meer had met zijn ex en psychiatrische begeleiding zocht. De termijn van vijf jaar werd gesteld omdat het over zeer ernstige feiten ging. De rechter beslist over de (on)schuld van de man in zijn vonnis op 10 juni.
 
Bron: Belga

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel