Man aangehouden na verschillende diefstallen Minderjarige vrij onder voorwaarden

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie van Leuven pakte voorbije dinsdag twee mannen op die verdacht worden van drie diefstallen in het centrum van Leuven. Rond de middag stalen de twee een handtas van een vrouw die op het terras van een bakkerij in de Parijsstraat aan het eten was.

De vriendinnen van de vrouw merkten de diefstal op, waarna het slachtoffer de mannen aansprak en de handtas uit hun handen trok. Het duo werd ook gefilmd door de bewakingscamera van een optiek in de Mechelsestraat. Daar bleken na hun passage drie zonnebrillen verdwenen te zijn. Toen de twee mannen werden opgepakt, hadden ze in hun rugzak ook een iPad zitten die eerder op de dag was gestolen uit een bestelwagen die in de Vaartstraat geparkeerd stond. De politie kon de eigenaar van de iPad opsporen en de tablet teruggeven.

Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek naar de diefstallen. De meerderjarige verdachte, een Algerijn van 23 jaar, werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden. De minderjarige verdachte mocht na verhoor beschikken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer