M-IDZOMER pakt uit met Admiral Freebee

M-idzomer, het Leuvense cultuurfestival voor de meerwaardezoeker, heeft de affiche bekendgemaakt. Met optredens van onder meer Trixie Whitley en Admiral Freebee wordt het opnieuw genieten in de binnentuin van museum M. Naar goede gewoonte kan u ook genieten van andere kunsten tijdens M-idzomer.

M-idzomer is al aan de vierde editie toe. Dit jaar vindt het festival plaats op 1, 2, 3 en 4 augustus, uiteraard met museum M als muzikaal epicentrum. “Drie Leuvense cultuurhuizen bundelen naar goede gewoonte de krachten en stellen opnieuw een fris en eigentijds festivalprogramma samen. Een unieke museum- én festivalbeleving en dat vier dagen lang”, aldus de organisatoren. Muzikaal gezien wordt het programma ingevuld door Het Depot. Directeur Mike Naert droomt nu al van het sfeervolle decor in de binnentuin van M. “Onder andere Trixie Whitley, The Bony King of Nowhere, Mulatu Astatke, Portico Quartet, Jacco Gardner, Woven Hand en Admiral Freebee solo staan op het podium. De huidige line-up wordt nog aangevuld met twee namen.”

Kamagurka

Uiteraard komen er nog veel meer kunsten aan bod tijdens M-idzomer. Zo is er natuurlijk de vaste collectie van museum M maar ook performances staan op het programma. “Het vertrekpunt is steeds een dialoog met de tijdelijke tentoonstellingen van M. 30CC stelt daarvoor een eigenzinnig programma samen met een stevige portie comedy, theater, dans en spoken word met namen als Kamagurka, Thomas Smith, Iwein Segers, Waumans & Victoria en Belpop Bonanza met Jan Delvaux & Bobby Ewing”, legt de organisatie uit.

Het programma van M-idzomer kan je raadplegen op de webiste www.m-idzomer.be. De verkoop van de Early Bird-tickets loopt nog tot 1 juni. Een combiticket van 4 dagen kost 75 euro. De prijs van een Early Bird-dagticket bedraagt 20 euro. M-idzomer is een organisatie van M, 30CC en Het Depot. (KH)

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel