M-IDZOMER lanceert headliners

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Voor de 8ste keer op rij wordt de museumtuin van Leuven omgetoverd tot een sfeervolle festivalweide. M-IDZOMER is een multidisciplinair festival, waar vaste waarden en te ontdekken talenten elkaar afwisselen. Daarnaast ook uniek in zijn soort: de metamorfose van museum naar festivalsetting is nergens anders te beleven. Van donderdag 27 juli tot en met zondag 30 juli laten M-Museum Leuven en Het Depot opnieuw een mix van verschillende disciplines op het publiek los: van muziek, performance, dans, expo’s tot nog veel meer. Vandaag lanceert M-IDZOMER zijn headliners: niemand minder dan Warhaus, Het Zesde Metaal, Maceo Parker en John Scofield reizen deze zomer af naar het eigenzinnige muziek- en cultuurfestival.

Eerste namen

Denise Vandevoort, schepen van cultuur in Leuven: “Elk jaar vormt de tuin van M het sfeervolle decor voor een straf cultuurfestival. Vandaag maken we alvast de eerste namen van het veelbelovende programma bekend. Deze zomer headlinen Warhaus, Het Zesde Metaal, Maceo Parker en John Scofield in de museumtuin. Met deze eerste namen trappen we het zomerseizoen af. Het festivalpubliek kan ook meteen onze nieuwe collectiepresentatie ontdekken en de tentoonstelling van Aurélien Froment  of Cécile B. Evans meepikken.”

De zomer in M

In M staat er ook heel wat te gebeuren deze zomer. Expo, dans, performance en woord zijn, naast muziek, dé ingrediënten van het multidisciplinaire M-IDZOMER festival. Verken onder meer de nieuwe collectiepresentatie en de hedendaagse kunsttentoonstellingen van Aurélien Froment en Cécile B. Evans. Ontdek binnenkort de volledige binnenprogrammatie op de website en sociale media van M-IDZOMER.

Ticketverkoop

Tickets zijn beschikbaar op www.m-idzomer.be. Voor een dagticket voor donderdag en vrijdag betaal je in voorverkoop 26 euro, voor zaterdag en zondag 28 euro. Vier dagen lang op het M-IDZOMER festival vertoeven, kan door een combiticket (95 euro in voorverkoop) te kopen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans