Luc Sels klopt Rik Torfs nipt in rectorverkiezing KUL

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
255 Views
door Stefan Van de Weyer

Luc Sels is verkozen tot nieuwe rector van de KU Leuven. Hij volgt Rik Torfs op aan het hoofd van de universiteit na een spannende stemming, het verschil was zeer klein namelijk enkele tientallen stemmen. De zege van Sels, bedrijssocioloog en de huidige decaan van de faculteit economie, werd als verrassend bekeken.

Sels behaalde 1.088 (50,58 procent) stemmen, Torfs 1.040 (48,35 procent). Sels kon vooral rekenen op de stemmen van de studentenvertegenwoordigers, het administratief en technisch personeel en het assisterend academisch personeel. De professoren en docenten, die in het gewogen systeem het zwaarst meetellen, opteerden voornamelijk voor Torfs.

De campagne voor de rectorverkiezingen in Leuven begon sereen, maar eindigde bewogen. Zo diende Sels eind vorige week een klacht in tegen een naaste medewerker van Torfs.

Luc Sels (50) is sinds 1996 docent aan de faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen en is daar ondertussen al acht jaar decaan. Hij is ook directeur van het Steunpunt Werk, voorzitter van het Vlaams Partnerschap Duaal Leren en aan de KU Leuven rectoraal adviseur integratie.

Zijn mandaat als rector gaat in op 1 augustus, een maand voor de start van het nieuwe academiejaar, en duurt vier jaar.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer