Luc Delrue aangesteld als directeur van M

De Raad van Bestuur van M – Museum Leuven heeft gisterenavond beslist om Luc Delrue binnen een contract van onbepaalde duur aan te stellen als directeur van het Leuvense museum. Deze beslissing komt er na een uitgebreide procedure waarbij Delrue als beste kandidaat eindigde. Zijn tijdelijke opdracht als intendant wordt hierdoor bestendigd en omgezet in een aanstelling als directeur.

Einde 2008 werd Luc Delrue  aangetrokken om de algemene leiding van museum M op zich te nemen.  Zijn mandaat werd  vastgesteld op 5 jaar.  Zijn opdracht was om samen met de Raad van Bestuur het museum uit te bouwen tot een museum met Vlaamse erkenning.  Het beoogde publieksaantal  dat M jaarlijks moest bereiken werd vastgelegd op 100.000 bezoekers.

Luc Delrue slaagde er in om een sterk team rond zich te verzamelen. Hij positioneerde M op korte termijn als een vaste waarde in Leuven, in de regio en in Vlaanderen. Door een sterke publiekswerking, een uitgesproken  visie op de museale werking en de museale collectie en door de eigenzinnige mix van oude kunst en hedendaagse kunst slaagde hij er samen met zijn team  in om de aandacht van het publiek en  van de experts te trekken en vast te houden.  

In 2012 klokte het museum af op 140.000 bezoekers en ca. 1.500 M-bassadeurs, de vrienden van M. Begin oktober maakte de Vlaamse Gemeenschap bekend dat M – Museum Leuven een Vlaamse erkenning in de wacht sleepte, goed voor een subsidie van 377.000 euro.  Eerder al kende de Vlaamse Gemeenschap een subsidie toe van 300.000 euro aan de hedendaagse kunstwerking van het museum. 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel