Lubbeek voert vreemdelingentaks in

Stefan Van de Weyer
12 maanden geleden
361 Views
door Stefan Van de Weyer

Lubbeek voert als eerste gemeente in België een vreemdelingentaks in. Concreet gaat het om vijftig euro die vreemdelingen moeten betalen als ze worden ingeschreven in het vreemdelingenregister. De mogelijkheid om een vergoeding te vragen is sinds maart van toepassing.

Gemeenten kunnen er hierdoor voor kiezen om een bedrag tot vijfti euro te vragen aan vreemdelingen bij de verlenging, vervanging of vernieuwing van hun verblijfskaart.

“Als wij in het buitenland gaan wonen, moeten wij ook betalen. Dus waarom zouden zij dat hier niet moeten doen? Die mensen hebben heus wel geld. Ze komen bij ons binnen met computers en iPhones. Dat zijn geen sukkelaars, hoor.”, klonk het bij waarnemend burgemeester Tania Roskams (N-VA), waar Theo Francken, staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA), titelvoerend burgemeester is.

Er zijn nu verschillende vluchtelingen erkend en die mogen er blijven wonen. Zij zullen iets extra moeten betalen. Het gaat om een billijke vergoeding. De administratieve vergoeding zal door alle vreemdelingen moeten worden betaald en geldt dus niet enkel voor asielzoekers.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer