LUBBEEK: Lubbeek organiseert eerste marathon

Drie enthousiaste organisaties uit Lubbeek hebben de handen in elkaar geslagen en organiseren binnenkort de ‘Marathon van Lubbeek’. Dit loopcriterium bestaat uit drie loopwedstrijden: Linden Bosloop op 17 mei, SMS Lubbeek Loop op 5 juli en Sint-Rochus Stratenloop Binkom op 22 augustus.

Iedereen die deelneemt aan de 14 km van elk van deze wedstrijden, neemt automatisch deel aan de ‘Marathon van Lubbeek’.  Winnaars zijn uiteraard de loper en loopster met de beste totaaltijden over de 3 wedstrijden.  De prijsuitreiking vindt plaats na de loop in Binkom met een aparte prijzenpot voor de beste Lubbekenaren. Deze Lubbekenaren zullen eveneens tijdens het ‘Sportlaureatengala 2016’ op het podium worden gevraagd .

Schepen van Sport Davy Suffeleers: “Dit loopcriterium is in de eerste plaats natuurlijk een loopwedstrijd.  Elke organisatie zal in de betrokken deelgemeente een stratenloop organiseren met verschillende afstanden en met een verschillende aanpak.  Maar binnen het criterium zijn er natuurlijk wel een aantal dingen die gelijklopen, o.a. de mooie groene, bosrijke omgeving (Rondebos, Bleekbos, Tafelbos, Kalvariebos …), de overkoepelende steun van de gemeente en natuurlijk de maximum loopafstand van 14km.  Dit is natuurlijk een vereiste, 42km is immers gelijk aan 3x14km.”

Het nieuwe initiatief kadert in de doelstelling van de gemeente Lubbeek om alle inwoners aan het sporten te krijgen. In haar beleidsnota ‘Lubbeek terug op de sporen’ benadrukt ze ook de interesse voor ‘Sport voor en door allen’. Als gemeente wil Lubbeek sport aantrekkelijk en laagdrempelig houden en investeren in een sportieve en groene gemeente.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel