Lopen en picknicken tegen parking onder Bruul

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op 13 mei organiseert de actiegroep ‘De Bruul Brult’ een eerste familieloop met picknick op en rond de Bruul. Dit om zich te verzetten tegen de plannen van het stadsbestuur om een parking onder de Bruul aan te leggen.

“De stad Leuven heeft plannen om een ondergrondse parking uit te bouwen onder het Bruulpark, nochtans één van de weinige groene plekken in het centrum van Leuven. Dit terwijl de randparkings zo goed als leeg staan. Wij vinden dit niet kunnen. Daarom hebben we momenteel een procedure lopen bij de Raad van State.”

Daarnaast wil ‘De Bruul Brult’ ook alle beschermers van het park samen brengen op een sportieve en gezellige manier. “Zo laten we onze stem nog luider horen tegen de geplande parking.”

De Bruulloop vindt plaats op 13 mei op en rond de Bruul. Welkom vanaf 13.30 uur, start loop of wandeling: 14 uur, einde: 15 uur. Tijdens de loop en tot 17 uur is er een gezamenlijke picknick in het park. Die breng je zelf mee, al is er ook een beperkt aanbod hapjes en drankjes. Meelopen kan voor 2,5 euro, of voor 4 euro per gezin.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans