Longin Services, al 25 jaar specialist in industriële reiniging

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Longin Services is al een kwarteeuw dé referentie binnen zijn vakgebied. Je kan bij het Leuvense bedrijf terecht voor een breed gamma diensten, gaande van industriële reiniging en openbare diensten tot ontstoppingen, het ruimen van putten, reinigen van mazouttanks en het detecteren van lekken. Waarvoor je ook een beroep doet op Longin Services, je krijgt altijd de beste oplossing voor de beste prijs. Afgelopen weekend werd een kwarteeuw Longin Services gevierd.

Longin Services, een vaste waarde in Vlaams-Brabant maar ook actief in de rest van België,  staat bekend om zijn professionele aanpak. “Grote of kleine werken: wij kunnen het aan”, zegt zaakvoerder Bert Longin. “We hebben ook al 25 jaar ervaring, en de planning en dispatching gebeurt door familie, waardoor de werken juist worden ingeschat. Doordat we altijd met de juiste materialen ter plaatse gaan, bespaart de klant tijd en geld. Verder bieden we een permanente service aan, hanteren we lage prijzen met een hoge kwaliteit, zijn we zeer punctueel, gebruiken we altijd de nieuwste materialen, en zetten we in op innovatie en milieuvriendelijkheid. Al die factoren maken dat we in Brabant een sterke naam hebben binnen ons vakgebied.”

Longin Services is actief op verschillende vlakken: tank cleaning, industriële reiniging, ontstoppen, lekdetectie en ruimingswerken. Het reinigen en het eventueel buiten dienst stellen van mazouttanks is een specialisatie van Longin Services. Alles gebeurt volgens de VLAREM-normen, zodat je je tank achteraf zonder problemen kan hergebruiken. Een andere core business van het bedrijf is industriële reiniging. Eender welke sector, van gemeenten, horecazaken, parkings, tankstations, scholen, fabrieken en aannemers tot kantoren: iedereen kan een beroep doen op Longin Services, en dit 24/7.

Verder is het bedrijf gespecialiseerd in het ontstoppen van wc’s, afvoeren, buizen en leidingen. Dankzij haar vakkennis zal het team nooit leidingen beschadigen en de oorzaak altijd permanent wegnemen. Bovendien staat het dag en nacht klaar om te helpen. Daarnaast is Longin Services bekend voor het ruimen van beerputten en septische putten, mét de juiste attesten.

Zit je met een lek in de leidingen? Longin Services heeft alle tools in huis om het lek snel en efficiënt te detecteren. Zo maakt het bedrijf gebruik van rookdetectie: afvoerleidingen vullen met gekleurde, onschadelijke rook zodat die via het lek weer naar buiten komt. Het spoort ook waterlekken op met infrarood camera’s en ultrasone detectie. Daarnaast heeft het ook een Digitale Inspectie Unit om, via computergestuurde camera’s, elk probleem in beeld te brengen.

Nadat een probleem gedetecteerd is, zet Longin Services alles in het werk om het te herstellen. Een gebroken afvoer? Een verzakking? Onregelmatigheden met de putdeksels? Longin Services gebruikt de meest geavanceerde technieken om de klant met raad en daad bij te staan.

Longin Services, Wingepark 15, Rotselaar. 016/448020. www.longinservice.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans