LOKO stuurt open brief naar stadsbestuur

Studentenraad LOKO stuurt een open brief naar het schepencollege van Leuven in naam van de studenten van de KU Leuven, Groep T, Lemmensinstituut en de KHLeuven. In de brief klaagt LOKO het gebrek van een studentenbeleid in de intentieverklaring van de stad aan. Hieronder de open brief van LOKO.

Beste burgemeester, beste schepencollege

Als studenten hebben we ook vol nieuwsgierigheid uitgekeken naar uw intentieverklaring voor de stad Leuven. We zijn als grote groep zonder stemrecht namelijk bijzonder betrokken bij het reilen en zeilen van uw beleid.

Vergeef ons onze tunnelvisie, maar wij keken in het bijzonder uit naar een paragraafje over uw studentenbeleid voor de komende zes jaar.

We hebben een paar keer goed moeten lezen vooraleer we konden uitmaken of we wel de volledige versie van de intentieverklaring voor ogen hadden. Helaas, terwijl jeugd en senioren een aparte vermelding krijgen, bespaart u zwaar op letters voor de groep ‘studenten’.  We geven toe dat u in een klein document als het uwe niet voor alle bevolkingsgroepen een beleid kan uitwerken, maar zou u toch voor meer dan 40.000 studenten geen uitzondering kunnen maken?

Wij hebben een schepen met wie we van gedachten kunnen wisselen over het studentenbeleid van de stad. We waarderen dat, maar als u niets wil zeggen over het beleid dat u voor ons gaat voeren, heeft praten ook maar weinig zin.

Toen u tijdens de vorige legislatuur uw ‘Leuvense symbiose’ voorstelde, gaf u al toe dat er tot dan geen duidelijke visie was op studenten. Door ons bijna dood te zwijgen in uw intentieverklaring doet u nu echter weer exact hetzelfde.

We geven toe, u noemt onze groeiende getallen ‘een uitdaging’. U wil ons verspreiden over de stad en u wil het gratis busvervoer voor studenten afbouwen. Is dit dan uw beleid voor de komende zes jaar?

Soms mag het wat meer zijn beste burgemeester en beste schepencollege. Wij gaan graag in debat en we geven graag advies daar waar we kunnen. Maar dan moet er wel een wederzijdse interesse zijn, iets waar althans uw intentieverklaring geen blijk van geeft.

Het kan natuurlijk ook zijn dat we ons schromelijk vergissen en dat u een omvattend beleid heeft uitgedacht waar u de komende zes jaar zoet mee zal zijn. We zouden het graag van u horen, want, ook al zijn we zulke betweters, soms krijgen we ook graag ongelijk.

Met vriendelijke groet,

LOKO, de Leuvense studentenraad, vertegenwoordigt studenten van de KU Leuven, Groep T, Lemmensinstituut en KHLeuven.

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel