LOKO en Radio Scorpio openen ‘Blokbar’

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Op donderdag 25 januari zendt Radio Scorpio zijn tiende blokspecial uit. Voor deze feesteditie wordt Pangaea, de interculturele ontmoetingsplaats van de KU Leuven, omgetoverd tot blokbar. “Een unieke kans om Leuvense en internationale studenten samen door de blok te helpen.”

Al sinds 2012 zendt Radio Scorpio een special uit tijdens de laatste dagen van de blokperiode, om blokkende studenten te ondersteunen. Net als LOKO, de Leuvense studentenkoepel die SOS Blok organiseert, zijn ze er om de laatste loodjes te verlichten.

Op donderdag 25 januari zendt Gerrit Willems van Radio Scorpio uit vanuit Pangaea, in de Andreas Vesaliusstraat. “De interculturele ontmoetingsplaats van de KU Leuven vormt het perfecte decor voor onze uitzending. We toveren Pangaea voor één dag om tot een heuse blokbar. Bezoekers kunnen op ieder moment van de uitzending ook een plaatje aanvragen”, duidt Willems.

Internationale toer

Een bar zou geen bar zijn als er niets te drinken valt. “Je kan een pintje komen drinken, maar ook warme soep of fairtrade koffie. Leden van Pangaea drinken gratis koffie, maar ‘nieuwkomers’ kunnen daar voor één keer ook van genieten”, stelt Kenny Van Minsel van de Leuvense studentenkoepel LOKO.

“Eén voorwaarde: ze moeten het verdienen”, glimlacht Willems. “We zullen allerlei spelletjes spelen op de radio, samen met internationale studenten. Zo leren de Leuvense studenten hun internationale collega’s kennen op een speelse wijze. Ideale blokontspanning!”

Pangaea is de plek waar internationale studenten elkaar tegenkomen. Het centrum is lang niet gekend bij alle Leuvense studenten. “Deze radiomarathon moet dan ook de trigger worden om beide samen te brengen. Wie weet komen daar ooit wel blokmarathonbaby’s van”, grapt Willems.

De Bloktop 60

Studenten kunnen op voorhand stemmen op hun favoriete blokplaten. Die worden dan in de ‘Bloktop 60’ gegoten. Vorige keer stond Steps op nummer één met ‘5, 6, 7, 8’. “De voorbije edities leren ons dat zowat alle muziekgenres de revue passeren. Het is dan ook een interessant experiment om te zien hoe Erasmusstudenten reageren wanneer we pakweg K3 of Willy Sommers draaien. Omgekeerd kunnen ook buitenlandse artiesten gelanceerd worden in België”, besluit Willems.

Radio Scorpio zendt de blokspecial uit van 10 tot 18u via 106 FM of www.radioscorpio.be/luister. Iedereen is ook welkom in de Blokbar (Andreas Vesaliusstraat 34).

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans