Linus Pils ontwaakt na zestig jaar uit winterslaap

Stefan Van de Weyer
11 maanden geleden
296 Views
door Stefan Van de Weyer

Komende zaterdag zal in Lubbeek een nieuwe pils, Linus Pils beschikbaar zijn. Dit brouwsel is een heuglijke erfenis van brouwer Marcel Van Hellemont. De kleinkinderen van de brouwer richtten de Brouwerij Van Hellemont opnieuw op om na zes decennia hun opa te huldigen voor diens Bourgondische inbreng.

Op zaterdag 20 mei vindt de officiële lancering plaats in feestzaal Libbeke op de Gellenberg in Lubbeek. Wie de Linus Pils en het verleden van de brouwerij in het centrum van Lubbeek wil komen bekijken kan er zaterdag op de voorstelling terecht vanaf 16 uur.

Er zal een presentatie over de geschiedenis van de verdwenen brouwerij worden gegeven door de vier kleinkinderen van de brouwer. De aanwezigen krijgen eveneens de mogelijkheid om te proeven van Linus Pils en deze zelfs te kopen. Het is een artisanale pils gebaseerd op het originele Gold Pils-recept. Dat is één van de populairste plaatselijke bieren die werd gebrouwen tot het einde van de jaren zestig. Als pils is het een bier van lage gisting en gelagerd. Het is een heldere, goudblonde pils met een alcoholgehalte van 5,5 procent.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer