Liever Leuven eist schepen van openbare esthetiek Meer aandacht voor Leuvense schoonheid

Stefan Van de Weyer
8 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

De onafhankelijke stadslijst Liever Leuven stelt vast dat het Leuvense stadsbestuur geen aandacht voor schoonheid heeft bij het inrichten van de openbare ruimte. De partij wil datde stad zichzelf meer respecteert door voluit te kiezen voor meer groen, minder steen en een aangenamere beleving.

“Wij eisen een Schepen van Openbare Esthetiek in het volgende college,” zegt bezieler Laurent Goethals. “De manier waarop onze stad de voorbije jaren werd ingericht, tart werkelijk alle verbeelding. Het is noodzakelijkdat Leuven eindelijk voorrang geeft aan schoonheid.”

Volgens Liever Leuven zie je het gebrek aan aandacht voor openbare esthetiek overal in het straatbeeld. “Met het invoeren van het circulatieplan, werd Groot-Leuven overspoeld door triestige betonnen boombakken die het straatbeeld ontsieren. Zelfs de beruchte Brusselse gemeente Molenbeek doet het beter. Bij ons wordt daar duidelijk niet over nagedacht, alle mozaïeken ten spijt waarmee men deze zee van lelijkheid heeft proberen te camoufleren.”

“Ook de inrichting van onze pleinen kan stukken beter,” vervolgt Laurent Goethals. “Het gebrek aan visie is overduidelijk bij de heraanleg van het Hooverplein. Een prachtige, hedendaagse en dure fontein staat te midden een nog grotere stenen vlakte, tussen de bloemperken uit het verleden en ongelukkig geplaatste elektriciteitscabines. Een gemiste kans om het plein een echte facelift te geven. Bovendien begrijpt geen enkele Leuvenaar waarom de ballon (zie foto), een baken in onze stad, moest verdwijnen. Leuven zou toch iemand moeten hebben die zich hiermee bezig houdt.”

Liever Leuven vraagt tot slot inspanningen voor een betere stadsbeleving, zowel voor Leuvenaars als bezoekers. “Het kan toch niet dat onze stad zoveel geld investeert in het aantrekken van toeristen, terwijl bezoekers zich op een zondag of op feestdagen een weg moeten banen tussen de sporen van de vorige uitgaansnacht,” stelt kandidate en restauranthouder Mieke De Winter vast. “Voor Liever Leuven dient onze prachtige stad zichzelf meer te respecteren door er altijd netjes bij te liggen. Ook zo zorgen wij voor een mooier Leuven.”

Meer info op www.lieverleuven.be

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer