Lien Degol gestrikt door Open Vld

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Open Vld pakt bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in Leuven uit met een opvallende naam. Lijsttrekker Rik Daems wist de bekende styliste Lien Degol te strikken voor de lijst. Lien wil zich vooral toeleggen op de moeilijke situaties van singles in Leuven.

Vorige week liet Sabine Bovend’aerde weten dat ze na deze legislatuur de actieve politiek vaarwel zegt. Een klap voor Open Vld, want Sabine was twee decennia een bezige bij bij Open Vld, lange tijd zelfs als gemeenteraadslid. Maar de combinatie met haar werk en bezigheden bij Zwerfkat in Leuven werd te zwaar, en dus zet Sabine een stapje opzij.

Toch hoefde lijsttrekker Rik Daems niet lang te treuren. Met Lien Degol vond hij een mooie nieuwe naam om zijn lijst te sieren. Welke plaats Lien krijgt, is nog niet bekend. Wél weet ze al met welk thema ze zich in de verkiezingsstrijd wil gooien: de moeilijke situatie van singles in Leuven. “Meer dan 40 procent van de Leuvenaars is vrijgezel”, zegt Lien, zelf al jaren single. “Maar met één inkomen kom je nauwelijks nog rond. Een woning vinden is dus bijna ondoenbaar geworden. Leuven heeft enkel oog voor studentenhuisvesting, dat zie ik liever anders. Mogelijke oplossingen? Tussenkomen in de maandelijkse huur of wonen boven winkels voordeliger maken voor singles.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans