Levende legende Earl Okin op bezoek in Leuven

In de Muntstraat werd deze week een merkwaardig figuur opgemerkt. De man in kwestie was Earl Okin, naar goede gewoonte inclusief cape. De man die zichzelf graag omschrijft als een muzikaal genie en sekssymbool was in Leuven om een optreden te geven in café Libertad.

De naam Earl Okin doet bij de jongere generaties wellicht geen belletje rinkelen, maar we hebben het hier wel degelijk over ‘een grote meneer’. Hij mag niemand minder dan Paul McCartney tot zijn vriendenkring rekenen en praat over dineren met de Queen zoals wij praten over het avondeten. Bovendien is de verschijning van Earl Okin altijd een belevenis. Zijn bijzonder excentrieke kledingstijl was dan ook een attractie in de Muntstraat. Je ziet nu eenmaal niet elke dag een man met een cape over de schouders. In Humo kreeg de man nog een ode van twee pagina’s cadeau maar daar ligt Earl Okin allemaal niet wakker van. Muziek, dat telt, en al de rest is bijkomstig. Okin bewees dat in café Libertad met een meer dan geslaagd concert waarin zijn vermogen om trompet te spelen met zijn stem vriend en vijand verbaasde. Ook zijn talent voor comedy werd gesmaakt door het publiek.

“Paul McCartney is een vriend van mij. Dat klopt”, zegt Earl Okin. “We hebben nog samen een tournee gedaan. Altijd leuk natuurlijk om een kopje thee te drinken met Paul. Ik vertel dan graag al eens een grap. Hebben jullie comedians in België? Wellicht is dat hier een relatief nieuw fenomeen maar bij ons in Engeland is het genre al veel verder gevorderd. Britse humor is speciaal. Onze humor is bekend in heel de wereld. Ik combineer humor en muziek ook graag tijdens mijn shows. De mensen moeten lachen, dat is belangrijk.”

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel