Level 42 en Alison Moyet op Het Groot Verlof

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
1,864 Views
door Kirsten Bosmans

De stad Leuven heeft enkele namen bekend gemaakt die komende zomer op de affiche van Het Groot Verlof, de zomeranimatie van Leuven, zullen staan. Hoewel het volledige programma pas later bekend wordt gemaakt, staat nu al vast dat Alison Moyet, Level 42 en Isabelle A van de partij zullen zijn.

De stad Leuven wil met Het Groot Verlof haar imago van gezellige, bruisende stad alle eer aandoen. “Eind juni verlaten de studenten de stad en dus willen wij haar twee maanden lang teruggeven aan de Leuvenaar”, zegt schepen van Feestelijkheden Dirk Vansina (CD&V). “Overal duiken speciale zomeractiviteiten op: toffe zomerbars, openluchtactiviteiten, zomerfilms, concerten, culinaire ontdekkingstochten. En met Het Groot Verlof zorgen we voor de kers op de taart. Ook dit jaar opnieuw muziek, dans en culinaire ervaringen. Uiteraard zijn er de traditionele Beleuvenissen concertavonden, waarvoor de lat heel hoog blijft liggen, maar ook Half Oogst, dat vorig jaar is gestart, krijgt een vervolg.”

“Met Het Groot Verlof creëren we een heel breed arsenaal aan – meestal gratis – toegankelijke activiteiten die de Leuvenaar een echt vakantiegevoel geven. Die lage drempel zorgt ervoor dat we niet alleen de echte festivalgangers aanspreken, maar ook veel occasionele bezoekers. Het is bijvoorbeeld opvallend hoeveel gezinnen met kinderen elk jaar de weg naar onze activiteiten vinden. Het Groot Verlof biedt dan ook voor elk wat wils en de keuzes zijn enorm.”

In afwachting van het volledige programma zijn ondertussen de eerste grote namen bekend. Een voorproefje. Het Groot Verlof trapt af op vrijdag 7 juli met een traditionele Beleuvenissen avond. Het wordt ongetwijfeld meezingen op de Oude Markt met The Bootleg Beatles & Orchestra die de integrale Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band brengen. De Vismarkt blijft een dansplein waar de Antwerpse vinylgoochelaars van Discobaar A Moeder iedereen aan het shaken brengen.

De volgende vrijdag, 14 juli, staat jaren ’80 hitmachine Alison Moyet op het podium van de Oude Markt. Deze straffe madam is niks van haar power verloren. Haar nieuwste songs kunnen zonder moeite de vergelijking doorstaan met hits als ‘Is this love?’ of ‘All cried out’. De Grote Markt swingt die avond met Radio Modern featuring Benvis & his Rockets.

“De line-up van de laatste Beleuvenissen op 21 juli houden we nog even voor ons”, vervolgt Vansina. “Maar wat we wel al kunnen verklappen is dat zaterdag 12 augustus Compact Disk Dummies op het podium staan tijdens Half Oogst en dat de afsluiter op zondag de eeuwig jonge funkateers van Level 42 zijn. En dat er op 6 augustus niet alleen culinair te genieten zal zijn op Hapje Tapje maar dat er ook muzikaal te snoepen is met ‘lekker beest’ Isabelle A & friends. Je merkt het: het wordt weer een mooie zomer!”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans