Leuvense politierechtbank blijft snelheidsovertreders beboeten

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Wie na het recente cassatiearrest, waarbij een man werd vrijgesproken voor een snelheidovertreding, dacht “alle remmen los”, is eraan voor de moeite. Leuvens politierechter Kathleen Stinckens veroordeelde gisteren nog een vrouw die te snel had gereden, tot een geldboete en een rijverbod.

De advocaat van de vrouw had nochtans de vrijspraak gevraagd op basis van het cassatiearrest. Dat zegt dat de politie de privacywet schendt wanneer het adres van de overtreder wordt opgezocht in de kruispuntbank van voertuigen. Maar rechter Stinckens had daar geen oren naar. Zij redeneerde dat verkeersongevallen voornamelijk veroorzaakt worden door snelheidsovertredingen, en dat het recente arrest niet in de weg mag staan van de strijd om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.

In Limburg heeft een politierechter nochtans tientallen zaken uitgesteld naar aanleiding van het cassatiearrest. En minister van Binnenlandse Zaken Jam Jambon zei in de Kamer volop bezig te zijn met het rechttrekken van de situatie.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans