Leuvense politie stuurt commissaris mee naar EK voetbal

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Volgende week vrijdag start het EK voetbal in Frankrijk en daar horen zeer scherpe veiligheidsmaatregelen bij. Naast de vele Franse politieagenten reizen er ook elf collega’s vanuit België af om de veiligheid – onder andere van de Rode Duivels – mee in de gaten te houden. Eén van hen is commissaris Dirk Brasseur (48) uit Leuven.

Brasseur werkt al jaren bij de Leuvense politie. Momenteel is hij afdelingshoofd evenementen en politiecoördinator bij de wedstrijden van OHL. Veiligheid en voetbal, de ideale combinatie dus om van hem dé geknipte man te maken om als een van de elf agenten mee te reizen naar het EK. Hij zal er de Belgische supporters begeleiden en de Franse gendarmes bijstaan waar nodig. Hij werkt vanuit de coördinatiecel in Parijs, waar hij alle informatie zal filteren en doorspelen. Dankzij zijn toegang tot de database van de politie kan hij relschoppers met een stadionverbod herkennen, identificeren en voorkomen dat ze amok maken in Frankrijk.

Brasseur blijft minstens drie weken, tot aan de laatste match van de Rode Duivels. Als zij naar huis moeten, keert Brasseur twee dagen later ook terug naar Leuven.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans