Leuvense ondernemer opent tweede osteria in Laken

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Leuvense restaurant Osteria Michele in de Tiensestraat krijgt een nieuw filiaal in Brussel. Eigenaar Michele Mallaci Bocchio neemt de zaak van zijn vader in Laken over.

Osteria Michele groeide de voorbije jaren uit tot een sterk gewaardeerd restaurant in Leuven en omgeving. De authentiek Italiaanse keuken van de eigenaar met Siciliaanse roots Michele Mallaci Bocchio en de chef-koks Alfonso en Roberto wordt goed gesmaakt door de klanten.

Zaakvoerder Michele opent donderdag 22 februari een tweede osteria in de Wandstraat in Laken, op de plaats waar jarenlang het Italiaans restaurant Doppio Gusto was. Hier stond Giuseppe Mallaci Bocchio, de vader van Michele, achter het fornuis. “Doppio Gusto heeft mij veel voldoening gegeven en was een mooi succes”, zegt Giuseppe. “Ik laat de zaak nu in alle vertrouwen achter in de handen van mijn zoon, die in Leuven al bewezen heeft dat hij een restaurant succesvol kan runnen.”

Leuvense verankering

“Onze cucina di Qualità uit Leuven vullen we in Laken aan met een pizzeria di Qualità”, legt Michele uit. “In de traditionele houtoven bakken we gourmetpizza’s met net dat culinair tikkeltje extra. De heerlijke pizza’s kan men afhalen of eten in het restaurant. Om de opening te vieren geniet men tijdens de openingsmaanden van 20 procent korting.”

Ondertussen blijft Osteria Michele stevig verankerd in het historische centrum van Leuven. Het afgelopen jaar verviervoudigde de capaciteit tot +/- 80 plaatsen. Tijdens de zomer serveerden de chef-koks voor het eerst proevertjes tijdens Hapje-Tapje. De osteria is bovendien een vaste Leuvense waarde in de Gault&Millau.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans