Leuvense mountainbiker Frans Claes tweede in Portugese World Series

Stefan Van de Weyer
10 maanden geleden
103 Views
door Stefan Van de Weyer

Leuvenaar Frans Claes werd afgelopen zondag opnieuw knap 2e tijdens een manche van de World Series Marathon. Wereldkampioen Tiago Ferreira was in eigen land te sterk voor onze landgenoot. Mede dankzij dit resultaat en de vele podiumplaatsen staat Frans nu wel stevig aan de leiding van de World Series Marathon ranking. Vanaf nu wordt de focus gelegd op het WK dat op 25 juni in het Duitse Singen plaatsvindt.

“Ik eindig ik opnieuw tweede in een manche voor de World Series Marathon. Op zich ben ik daar zeer tevreden mee, maar het blijft een hiaat op mijn palmares dat ik tot heden nog geen manche kon winnen. Als leider op de World Series Ranking wordt het toch stilaan tijd dat ik de talloze ereplaatsen ga inruilen voor een zege. Met kleine stapjes voel ik me nog altijd sterker worden en met de ervaring die ik nu heb én een killersmentaliteit moet ik in staat zijn om in deze missie te slagen. Sinds 2017 kan ik alvast rekenen op het topmateriaal van Bianchi, geleverd en onderhouden door fietsenwinkel Rijwielen Cadans uit Leuven, dat me alvast dat extraatje geeft op een veeleisende parcoursen zoals in Portugal,” reageerde de dertiger en Belgische kampioen op de marathonafstand van Loving Hut MTB.  

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer