Leuvense kerstmarkt pakt uit met Provençaals kerstdorp

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Van donderdag 8 tot en met woensdag 21 december kan je in de Leuvense binnenstad genieten van een oergezellige kerstwarmte met winterse lekkernijen, heerlijke glühwein en een gulle kerstman. Duffel je in en kom de kerstsfeer van de Provence opsnuiven in een volledig nieuw kerstdorp. Eén adres, uiteraard: de Leuvense kerstmarkt.

Village Provençale de Noël

Het Provençaalse kerstdorp brengt een 30-tal standhouders uit de Franse Provence naar Leuven. Je kan er proeven van zuiderse delicatessen zoals traditioneel snoepgoed en honing. Andere streekproducten die je er kan vinden zijn Provençaalse zepen, calissons, oliën en linnen. Neem zeker ook eens een kijkje bij de traditionele santons. Deze kleien beeldjes zijn typisch voor de Provence en stellen het kerstverhaal voor.

Haute Dog

Door het succes van vorig jaar is ook Jeroen Meus weer op post. De tv-kok en zijn team bieden je een speciale ‘Kerst Haute Dog’ aan. Een proever die je ook dit jaar niet mag missen.

Bezoek de kerstman

De allerkleinsten kunnen de kerstman een bezoekje brengen in zijn sparrenbos en er een gratis ritje maken op de stoomcarrousel. Nostalgie verzekerd!

De Leuvense kerstmarkt, één van de oudste en meest sfeervolle kerstmarkten van België, staat garant voor 14 dagen kerstplezier en zweert steevast bij authenticiteit en kwaliteit. Liefhebbers van lekkernijen, cadeautjes en decoratie kunnen hun ogen de kost geven bij meer dan 170 kraampjes.

www.leuvensekerstmarkt.be

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans