Leuvense Kerstmarkt klokt af op 600.000 bezoekers

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense Kerstmarkt 2016 heeft woensdag de deuren gesloten. De markt klokte af op ruim 600.000 bezoekers. Dit dankzij een uitgebreid parcours en extra openingsdagen.

De Leuvense Kerstmarkt telde dit jaar 30 extra standen – met dank aan het circulatieplan – en 14 dagen. Daardoor kon het succes van de voorbije 28 jaar nog verbeterd worden. Meer dan 600.000 mensen liepen langs om de kerstmarkt in Leuven een bezoekje te brengen. Ook de weergoden – die het evenement dit jaar goed gezind waren – speelden een rol in het overweldigende succes.

Heel even werd het feest overschaduwd door de terroristische aanval die de kerstmarkt van Berlijn viseerde. Maar na overleg met de politie besloot de organisatie van de Leuvense Kerstmarkt geen extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Die waren er al voldoende. Het event in Leuven verliep zonder incidenten.

De Leuvense Kerstmarkt werd dit jaar in schoonheid beëindigd. Woensdag, op de slotavond, kwamen peter Luc Haeckens en Rob Vanoudenhoven langs om kaarsjes te verkopen voor het goede doel. Daarnaast deed ook Jeroen Meus zijn duit in het zakje door zijn nieuwste kookboek ‘Dagelijkse Kost’ te komen signeren. Hij schonk een deel van de opbrengst aan het goede doel. Op die manier kon opnieuw 40.000 euro ingezameld worden.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans