Leuvense groep wint tweede prijs Humo’s Rock Rally

Kirsten Bosmans
3 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Leuvense band Rewind Productions won de tweede prijs van de 20ste Humo’s Rock Rally. Dat gebeurde tijdens de grote finale in Ancienne Belgique in Brussel. De bandleden wonnen daarmee een cheque van 3000 euro.

Met hun 16 jaar waren de Leuvense jongens van Rewind Productions bij de jongste die ooit in de AB hadden opgetreden. Met hun zelfgeschreven teksten, vlotte danspasjes en eigentijdse beats wisten ze de jury te overtuigen van hun talent. Doordat ze als enige van de tien finalisten rapmuziek brachten, waren ze niet te verwarren met de medekandidaten.

Rewind Productions is een collectief van drie 16-jarigen met een passie voor rapmuziek. Dennis Aerts (Dyce), Lars Mwasha (Mar$) en Amanuel Kennedy (AK) begonnen twee jaar geleden met rappen bij BURn Leuven, een plek waar jong talent met een interesse in urban arts kan genieten van de nodige coaching en begeleiding. Tijdens deze begeleide oefensessies merkten ze op dat ze eenzelfde rapstijl deelden. Na het gezamenlijk schrijven van tracks besloten ze om als één groep verder te gaan. En gelukkig, want sindsdien gaat Rewind Productions in stijgende lijn, met een tweede plaats in de finale van Humo’s Rock Rally als grote piek!

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans