Leuvense bedrijven succesvol tijdens handelsmissie in New Dehli Deals voor Imec, UZ Leuven en 3D-printingbedrijf Materialise

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het bezoek van een delegatie van Leuven Mindgate aan de Indiase hoofdstad New Delhi leverde voor onderzoekscentrum Imec, het UZ Leuven en 3D-printingbedrijf Materialise een nieuwe samenwerking op. Zo werd vernomen bij nieuwsagentschap Belga. Mindgate is het samenwerkingsverband dat vorig jaar opgericht werd tussen de stad Leuven, de KU Leuven, het Universitair Ziekenhuis, Imec en bedrijven om Leuven op de wereldkaart te zetten als de kennisregio voor gezondheid, technologie en creativiteit. Leuven is verder partner in het samenwerkingsverband Leuven Mindgate, maar ook drijvende kracht achter de handelsmissie naar New Delhi.
Deze missie vond plaats onder leiding van schepen van economie Mohamed Ridouani om het Leuvense potentieel rond gezondheid en high-tech in de kijker te zetten.

Het bezoek van een delegatie van Leuven Mindgate aan de Indiase hoofdstad New Delhi leverde voor onderzoekscentrum Imec, het UZ Leuven en 3D-printingbedrijf Materialise een nieuwe samenwerking op. Zo werd vernomen bij nieuwsagentschap Belga. Mindgate is het samenwerkingsverband dat vorig jaar opgericht werd tussen de stad Leuven, de KU Leuven, het Universitair Ziekenhuis, Imec en bedrijven om Leuven op de wereldkaart te zetten als de kennisregio voor gezondheid, technologie en creativiteit. Leuven is verder partner in het samenwerkingsverband Leuven Mindgate, maar ook drijvende kracht achter de handelsmissie naar New Delhi.
Deze missie vond plaats onder leiding van schepen van economie Mohamed Ridouani om het Leuvense potentieel rond gezondheid en high-tech in de kijker te zetten.

Het UZ en Imec hebben nu een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het ziekenhuis All India Institute of Medical Science. De partners willen expertise uitwisselen en onderzoeksprojecten opzetten. Materialise zal meewerken aan een proefproject voor de aanmaak van 3D-prints van menselijke organen die bij operaties als model kunnen dienen voor chirurgen.

Verder zal Imec een project uitwerken voor de monitoring van de lucht- en waterkwaliteit. Op basis van die monitoring moet New Delhi het verkeer kunnen bijsturen en waterzuiveringsprojecten opzetten.

In het najaar staat een bezoek van een Indiase delegatie aan Leuven gepland om de afspraken te concretiseren. Ongeveer honderd ondernemers en studenten zullen dan Leuven kunnen verkennen. Het stadsbestuur biedt ambtenaren uit New Delhi mogelijkheden om stage te lopen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer