Leuvense band in de finale van De Nieuwe Lichting 2017

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De acht finalisten van De Nieuwe Lichting 2017 zijn bekend. Een van de gelukkigen is indiepop band “The Lighthouse”. De jonge band uit Rotselaar-Leuven kwam eerder al in beeld doordat ze in 2015 een plek veroverden in de line up van het wereldbekende Sziget Festival in Hongarije en enkele maanden terug omdat ze hun nieuwste single “Hollywood” uitbrachten in de vorm van een game. Met dat nummer werden ze ook uitverkozen om mee te dingen naar de titel van “De Nieuwe Lichting 2017”.

De muziekwedstrijd van radiozender Studio Brussel bewees in het verleden al dat het een interessante springplank kan zijn voor jong talent. Eerdere winnaars als Tout Va Bien en Soldiers Heart wisten het nadien alvast ver te schoppen. Tot 3 februari kan er nog gestemd worden via de site van StuBru, waarna de drie artiesten met het meeste stemmen tot De Nieuwe Lichting 2017 zullen gekroond worden in de Ancienne Belgique.

De band hoopt alvast op veel steun uit de provincie: “We hebben altijd veel support gekregen uit onze eigen streek. Het zou fantastisch zijn als we weer op die hulp kunnen rekenen om De Nieuwe Lichting 2017 te winnen en Vlaams-Brabant verder op de kaart kunnen zetten als muzikale provincie!”


Foto: copyright Jokko

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer