Leuvens IT-bedrijf EASI groeit met tien procent

Stefan Van de Weyer
11 maanden geleden
door Stefan Van de Weyer

Van 182 naar 220 werknemers: dat is in een notendop het ambitieuze plan van het Leuvense EASI. Deze maand startten bij EASI achttien nieuwe medewerkers. Zo kwam het totale aantal werknemers op tweehonderd. Een unieke mijlpaal die de sterke groei van het bedrijf illustreert.

“Volgend jaar viert EASI haar twintigjarig jubileum”, legt Thomas Van Eeckhout, Managing Partner, uit. “Dat toont aan dat we na al die jaren toch een stevige plaats hebben veroverd als betrouwbare en duurzame partner. We blijven ambitieus. Zo merken we dat ons huidig aantal werknemers niet langer volstaat om te voldoen aan de noden van onze klanten. Door heel wat jong talent aan te trekken, verzekeren we die continuïteit naar de klant toe. Ik kan met zekerheid stellen dat we nog lang niet aan het einde van onze groeispurt zijn. Op dit moment staan er nog eens twintig vacatures open. Als we daar allemaal goede kandidaten voor vinden, groeien we het komende jaar hopelijk nog eens met tien procent.”

Talent in Leuven
Voor het aanwerven van nieuw talent blijkt Leuven ook een goede uitvalsbasis. Leuven Mindgate maakte eerder deze week bekend dat de stad dit jaar kans maakt op een #iCapitalAward. Dat wil zeggen dat Leuven met andere woorden de Europese hoofdstad van de innovatie kan worden.

Luuk Raaijmakers is een van de nieuwe medewerkers. Voor hem is het zijn eerste job. “Via mijn studentenvereniging kwam ik in contact met EASI. Ik zocht een job die me zowel op technisch als business vlak zou uitdagen en ik merkte meteen een klik met EASI. De sfeer is hier tof en mijn werk gevarieerd. Ik krijg bovendien veel verantwoordelijkheid. Mijn eerste doel is om enkele eigen klantenprojecten nog dit jaar tot een goed einde te brengen.”

Op één dag achttien nieuwe medewerkers laten starten is ook een primeur voor het bedrijf. “Er komt heel wat praktische organisatie bij kijken,” zegt Pol van Dionant van HR. “Zo moesten er plots achttien auto’s klaarstaan, achttien geformatteerde laptops enzoverder. Maar het heeft ook wel voordelen. Elke nieuwe medewerker krijgt bij ons enkele opleidingen. Die kunnen we nu in een keer aan een hele groep geven.”

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer