Leuvenactueel.be lanceert nieuwe website De regio binnenstebuiten

Bart Mertens
3 jaar geleden
475 Views
door Bart Mertens

De vernieuwde website van leuvenactueel.be staat online. Het digitaal nieuwsplatform werd de voorbije maanden in een nieuw kleedje gestoken. Het resultaat is naast aantrekkelijk vooral erg praktisch. Op de homepagina vind je in één oogopslag al het nieuws uit Leuven en randgemeenten, maar ook fotoreportages en info over onder meer restaurants en immobiliën uit Leuven. “De website is bovendien geschikt voor mobiel gebruik”, laat gedelegeerd bestuurder Wouter Van Melkebeek optekenen.

Gedelegeerd bestuurder Wouter Van Melkebeek: “Het ankerpunt voor nieuws uit de regio”
Leuven Actueel, een uitgave van Thema Media nv, is al jaren een gevestigde waarde in de streek rond Leuven. De gratis tweewekelijkse huis-aan-huis krant brengt het nieuws uit de straat, telkens vanuit een originele invalshoek. Van kritische columns tot boeiende interviews. Ook online was leuvenactueel.be reeds actief. De voorWouter Van Melkebeekbije jaren groeide de site uit tot hét lokaal ankerpunt voor dagelijkse info uit de regio. Inhoudelijk zat het al goed, maar de verpakking kon nog beter. En daarom werd de laatste maanden hard getimmerd aan een nieuwe website. Afgelopen maandag ging het vernieuwde digitaal nieuwsplatform van start. Leuvenactueel.be, gemaakt voor en door Leuvenaars.

Categorieën

“De vernieuwde website leuvenactueel.be zal nog meer dan vroeger inzetten op regionale nieuwsverslaggeving. Meer artikels, nog sneller online. Daarnaast is de opbouw van de site heel overzichtelijk. Je raakt er gemakkelijk wegwijs in de verschillende categorieën: nieuws uit Leuven, nieuws rond Leuven, ondernemersnieuws (Leuven Onderneemt), columns, interviews, portretten, restaurants, garages, immo, fotoreportages,…leuvenactueel.be is de regionale nieuwssite bij uitstek om van alles op de hoogte te blijven”, zegt gedelegeerd bestuurder Wouter Van Melkebeek.

 

Op de homepagina staat ook de verbeterde zoekfunctie centraal. Die laat bezoekers toe om nieuws te selecteren op een aantal categorieën. Kwestie van zo snel mogelijk bij de juiste info terecht te komen. Bovendien wordt via de rubriek ‘populair’ bijgehouden welke artikels het meest gelezen/bekeken zijn. Op die manier houdt de redactie dagelijkse de vinger aan de pols en kan ze nog beter inspelen op de interesses van de bezoekers.

Mobiel

De vernieuwde website is ook gemakkelijk te raadplegen op mobiele toestellen zoals smartphones en tablets. De inhoud wordt automatisch herschikt naargelang het toestel waarmee je de website bezoekt. “Dit maakt het veel eenvoudiger en aangenamer om het lokale nieuws ook onderweg op de voet te volgen”, besluit gedelegeerd bestuurder Wouter Van Melkebeek.

 

Over de auteur

Bart Mertens

Bart Mertens