Leuvenaar maakt beste Chinese gerecht

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
787 Views
door Kirsten Bosmans

Peh-Fo Pak, chef van restaurant Wok Dynasty uit Leuven, is winnaar geworden op het wereldkampioenschap Chinese Cuisine 2016. Hij viel in de prijzen met zijn gerecht ‘roos van tofu met krab en champignons’.

Deze week vond in Rotterdam het 8ste wereldkampioenschap Chinees koken plaats. De allereerste eerste editie die buiten Azië werd gehouden. Drie dagen lang toverden ruim 198 topchefs uit de internationale Chinese gastronomie pure Chinese haute cuisine op het bord. Ieder team moest acht gerechten bereiden in 2,5 uur, van voor-, hoofd- en nagerecht tot deegwaren en siersnijden. De resultaten werden door een jury beoordeeld op smaak, creativiteit, techniek, innovatie en opmaak.

Chef Peh-fo Pak van Wok Dynasty Food Experience in Leuven sleepte een gouden medaille in de wacht voor zijn hoofdgerecht: ‘roos van tofu met krab en champignons’.

Peh-Fo Pak vertelt enthousiast: “Het niveau was dit jaar ongelofelijk hoog. Pure Chinese Haute Cuisine. Ik ben dan ook maar wat blij met deze erkenning.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans