Leuvenaar lanceert wikipedia voor werkzoekenden Werkwiki

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuvense vzw Co-Searching die sinds maart 2015 werkzoekenden verenigt om uit elkaars ervaringen te leren, lanceerde een online kennisdatabank. Werkwiki, bevat tal van sollicitatietips. De tips zijn niet van HR-experten afkomstig, maar van werkzoekenden zelf, ervaringsdeskundigen in de materie.

De input van Werkwiki is gebaseerd op gratis workshops waarin werkzoekenden hun sollicitaties bespreken. De website is verre van klaar, deze zal immers maandelijks worden aangevuld met gemiddeld ongeveer twee pagina’s. Initiatiefnemer Bram Oers uit Leuven is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met schrijven.

Wanneer de site zo goed als klaar is, zal er een zoekmachine komen om uiteindelijk een geïntegreerde kennisdatabank uit de grond te stampen, iets in de richting van wikipedia. Er moet ook interactie ontstaan zodat men opmerkingen kan plaatsen en er vragen gesteld kunnen worden.

De Co-Searching-workshops vinden plaats in Leuven, Gent en Antwerpen. Het aantal deelnemers aan de Leuvense workshops bedraagt gemiddeld drie. In Leuven zijn de initiatiefnemers op zoek naar een andere werkwijze, de mogelijkheid bestaat om samen te werken met het OCMW en het volwassenenonderwijs, zodat meer werkzoekenden kunnen bereikt worden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer